ΕΝΗΓΜΑ

 

To Πρόγραμμα

Το Ενημερωτικό Πρόγραμμα για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία «ΕΝΗΓΜΑ» έχει σκοπό τη δημιουργία ενός κέντρου τεκμηρίωσης και παροχής πληροφοριών για εξειδικευμένους επιστήμονες και επαγγελματίες, οι οποίοι, λόγω της άμεσης ή έμμεσης σχέσης τους με το ευρύ κοινό, συμβουλεύουν στον τομέα της δημόσιας υγείας και πρόληψης.
 
Με δεδομένο ότι πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ίδια την τεχνολογία και τις επιδράσεις της, αλλά και ότι γενικότερα στην Ελλάδα υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμα στον τομέα της ενημέρωσης σε θέματα Δημόσιας Υγείας, θεωρείται σημαντικός ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγραμμάτων και ενεργειών ενημέρωσης.
 
Το «ΕΝΗΓΜΑ» υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας με επιστημονική καθοδήγηση της Υπεύθυνης του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων κας Ελένης Πετρίδου, Καθηγήτριας Προληπτικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει δημιουργηθεί σχετική ιστοσελίδα www.enigma-program.gr, έντυπο υλικό, ενώ παράλληλα διεξάγονται έρευνες για την καταγραφή των θέσεων και απόψεων συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού.
 
Η πρώτη δοκιμαστική έρευνα που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο 2007, αφορούσε την καταγραφή της γνώμης ιατρών της Αττικής σχετικά με την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της κινητής τηλεφωνίας. Από την έρευνα αυτή προέκυψε έλλειψη ενημέρωσης, αλλά και σύγχυση γύρω από το θέμα αυτό.  Ακολούθησαν και άλλες έρευνες στους ιατρούς όλης της χώρας, καθώς και σε άλλες ομάδες πληθυσμού (φοιτητές ιατρικής, εκπαιδευτικοί), οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
 
Ο χρήστης του δικτυακού τόπου www.enigma-program.gr, μπορεί να βρει πληροφορίες σχετικά με:
 
• Βιβλιογραφικές πηγές για τα συμπεράσματα έγκριτων επιστημονικών φορέων, καθώς και αποτελέσματα σχετικών δημοσιευμένων ερευνών 
• Πληροφορίες για την τεχνολογία που σχετίζεται με την παραγωγή της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας 
• Δημοσκοπήσεις / έρευνες αντίληψης για το επίπεδο ενημέρωσης του κοινού και ειδικών ομάδων του πληθυσμού για θέματα Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας και υγείας.
© 2024 Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας All rights reserved
Το website δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Diageo
created by overron  |   incom cms  |   web promotion