ΕΝΗΓΜΑ

 
Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας
 

Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας

Η ΕΕΚΠΠΥ ιδρύθηκε το 1988, από μια ομάδα γιατρών, παιδαγωγών, νοσηλευτών και επισκεπτών υγείας με κοινά ενδιαφέροντα την ψυχική, σωματική και κοινωνική υγεία του παιδιού, με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Σκοπός της Εταιρίας είναι η έρευνα σε θέματα κοινωνικής παιδιατρικής και προαγωγής της υγείας του παιδικού πληθυσμού της χώρας μας, με μεθόδους κοινωνικής ενεργοποίησης και κοινοτικής αλληλεγγύης.
 
Η Εταιρία έχει αποκλειστικά επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς, γνωμοδοτικούς και ερευνητικούς σκοπούς και πλαισιώνεται από περισσότερα από 430 μέλη από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους, που έχουν ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις της..
 
Έδρα της ΕΕΚΠΠΥ είναι η Αθήνα και υπάρχουν παραρτήματα στη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλία, τη Ρόδο και το Ηράκλειο Κρήτης. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας-παράρτημα Αθηνών είναι η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κα. Ε. Πετρίδου και Επίτιμο Μέλος ο Ακαδημαϊκός-Καθηγητής πανεπιστημίων Αθηνών και Harvard, κος Δ. Τριχόπουλος.

www.socped.gr
Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ)
 

Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ)

ο Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και ΚοινωνικώνΑσφαλίσεων, το Δεκέμβριο του 1991. Εδρεύει στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπεύθυνη Λειτουργίας του ΚΕΠΑ είναι η Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας, κα Ε. Πετρίδου.

Το Κ.Ε.Π.Α. αποτελεί βασικό ίδρυμα για την εκπροσώπηση της χώρας μας σε εθνικά και επιστημονικά προγράμματα και έρευνες. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει διαχειριστεί 15 προγράμματα υγείας της Ε.Ε. ενώ παράλληλα, έχει συμμετάσχει, ως ενεργό μέλος, και σε άλλα 15 προγράμματα παγκόσμιας εμβέλειας για την πρόληψη των ατυχημάτων. Το Κέντρο ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί το κοινωνικό σύνολο αλλά και την εγχώρια και διεθνή επιστημονική κοινότητα, οργανώνοντας εκπαιδευτικά συνέδρια, ετοιμάζοντας ενημερωτικό υλικό, δημοσιεύοντας άρθρα σε επιστημονικά και άλλα ΜΜΕ, συμμετέχοντας σε επιστημονικά συνέδρια και σχεδιάζοντας/εκτελώντας δημιουργικές δράσεις για την πρόληψη των ατυχημάτων και την προαγωγή της ασφαλούς συμπεριφοράς και υγείας. 

www.keppa.gr  

© 2024 Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας All rights reserved
Το website δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Diageo
created by overron  |   incom cms  |   web promotion