Νέα / Ενημέρωση

Kυκλοφορεί το νέο βιβλίο του ψυχιάτρου-παιδοψυχιάτρου και ψυχαναλυτή Αθανάσιου Αλεξανδρίδη, Πάμε σχολείο; Από τις εκδόσεις Ίκαρος.

 
Το Πάμε σχολείο;, προέκυψε, όπως και τα άλλα τρία βιβλία της σειράς «Σχολή ανήσυχων γονέων», από μαγνητοφωνημένες βραδινές συζητήσεις του συγγραφέα με μια ομάδα γονέων. Ανήσυχων για αυτά που συμβαίνουν στα παιδιά τους, στο σπίτι, στο σχολείο, στην κοινωνία. Ανήσυχων επειδή δεν επαναπαύονται αλλά ζητούν να μάθουν.
 
Οι γονείς καλούνται να σκεφτούν τι σημαίνει για το παιδί τους και για τους ίδιους η είσοδος και η πορεία στο δημοτικό σχολείο. Τι αγωνίες και τι ματαιώσεις ενεργοποιεί στο παιδί και στους γονείς η επίσημη επαφή µε την ανάγνωση, τη γραφή και τα µαθηματικά; Ποιες απωθημένες προσδοκίες γονέων και εκπαιδευτικών φορτώνονται στους ώμους των μικρών μαθητών, στερώντας τους τη χαρά να συνευρεθούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους; Πώς γίνεται η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό; Ποιες είναι οι απαραίτητες ψυχικές, νοητικές και συναισθηματικές συνιστώσες για την επιτυχή ένταξη του παιδιού στο δημοτικό; Τι είναι απόδοση και τι επίδοση; Και τι είναι, τελικά, το σχολείο; 
 
 

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
«Έξοχο. Πολύτιμο. Πλήρες. Το σημαντικότερο είναι ότι το “Χτίζοντας Ταυτότητα” είναι απαλλαγμένο από ιδεολογικές ή άλλες εξαρτήσεις, απαγκιστρωμένο από οποιαδήποτε προσήλωση σε ιδεοληπτικούς -ισμούς που εξηγούν μέρος της κοινωνικού γίγνεσθαι αλλά όχι την οικογένεια, το παιδί, τον γονέα, τον άνθρωπο, τα ελάσματα της ψυχής τους».
―Απόστολος Πάππος, Elniplex

«Ένα βιβλίο που χρειάζεται να διαβάσει κάθε γονιός αλλά και κάθε ένας που αγαπάει και πλησιάζει τα παιδιά. Γιατί διαβάζοντας τους “Παιδικούς φόβους”εμείς οι ενήλικες, τελικά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους δικούς μας φόβους· φόβους ξεχασμένους ή τακτοποιημένους που συναντάμε μέσα στα παιδιά που αγαπάμε».
―Μαγδαληνή Γεωργιάκου, Psychologynow.gr
 
«Το βιβλίο “Παιδικοί έρωτες” είναι γραμμένο με γλώσσα κατανοητή, αλλά μέσα από την αμεσότητα, τα διάσπαρτα παραδείγματα, διατρέχουμε τη θεωρία της ψυχανάλυσης σε ό,τι αφορά τα φύλα μέσα στην οικογένεια, τους παιδικούς έρωτες και πώς αυτοί επηρεάζουν τη ζωή μας, τη σεξουαλικότητα στην προεφηβεία δημιουργώντας μια γέφυρα με την εφηβεία».
―Μαριαλένα Σπυροπούλου, Καθημερινή
 
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Αθανάσιος Αλεξανδρίδης είναι ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, ψυχαναλυτής. Από την Εικόνα του σώματος των σχιζοφρενών(1982) μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, περιοδικά και βιβλία. Κύριοι τομείς των ενδιαφερόντων του είναι η ψυχοπαθολογία των ψυχώσεων, των αρχαϊκών τραυμάτων και των ψυχοσωματικών αποδιοργανώσεων, η ψυχογλωσσολογία και η αισθητική. Από το 1992, με τη συστηματική παράλληλη έκδοση της ποιητικής του παραγωγής, δημοσιοποιεί και τον επέκεινα της σκέψης λόγο του.
 
Βιβλία του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη στον Ίκαρο:
Σχολή ανήσυχων γονέων: Χτίζοντας ταυτότητα(2019), Γονείς & Παιδί / Ψυχολογία
Σχολή ανήσυχων γονέων: Παιδικοί φόβοι(2018), Γονείς & Παιδί / Ψυχολογία
Σχολή ανήσυχων γονέων: Παιδικοί έρωτες(2017), Γονείς & Παιδί / Ψυχολογία
Ο Πέτρος είναι ο λύκος(2016), Ψυχανάλυση
Αλγόρυθμος(2016), Ποίηση
Φύση και λόγος στην ψυχανάλυση(2011), Ψυχανάλυση
Υπέρθλιψη(2011), Ποίηση
SMS(2008), Ποίηση
Η βία(2007), Ψυχανάλυση
Όροι της βεβαιότητος(2006), Ποίηση
 
Περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη στον Ίκαρο μπορείτε να μάθετε εδώ: http://ikarosbooks.gr/authors/alexandridis
ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ
ΕΝΗΓΜΑ
Ενημερωτικό Πρόγραμμα για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ
Σκέφτομαι, Παρατηρώ, με Ασφάλεια Κυκλοφορώ
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
πατήστε εδώ για πληροφορίες
© 2024 Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας All rights reserved
Το website δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Diageo
created by overron  |   incom cms  |   web promotion