Νέα / Ενημέρωση

Τζακ ο μικρούλης Λαγός και Δρ Μπέτη

 
“Τζακ ο μικρούλης Λαγός και Δρ Μπέτη: Ένα νέο blog για γονείς και παιδιά που συζητά θέματα που αφορούν στο παιδί, τη διαπαιδαγώγηση, τις ανάγκες του και την ευζωία του”
 
Το ταξίδι μας ως γονείς είναι το ταξίδι της ζωής. Ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ας ανακαλύψουμε ξανά τον κόσμο μαζί με τα παιδιά. Ας μοιραστούμε τη γνώση μας μαζί τους και ας μάθουμε από αυτά. . Ας διασκεδάσουμε. Ας γίνουμε ξανά εξερευνητές της ζωής. Ως σύντροφοι των παιδιών στη χαρά, την αναζήτηση και τη μάθηση.
 
Το παιδί είναι το μέλλον, η ελπίδα και η αισιοδοξία. Ο τρόπος που διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας, ως γονείς και ως εκπαιδευτικοί είναι ίσως ένας από τους πιο σημαντικούς μας ρόλους. Ρόλος γεμάτος αγάπη και ευθύνη.
Η σειρά βιβλίων και το blog «Τζακ μικρός λαγός και Δρ Μπέτη» δημιουργήθηκαν με πολλή αγάπη και αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ανάγκες ενός παιδιού. Στόχο έχει να συζητήσει θέματα που αφορούν ολιστικά το παιδί και τις ανάγκες του, βοηθώντας τους γονείς και κηδεμόνες να κατανοήσουν καλύτερα θέματα υγείας, εκπαίδευσης και ευζωίας. 
 
Στο blog καλούνται να γράψουν διακεκριμένοι στο χώρο τους επιστήμονες και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως αντιπρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και ως μητέρα επιθυμώ οι ιστορίες του Τζακ και της Δρ Μπέτη να βοηθήσουν πολλούς γονείς και παιδιά. 
 
Το πρόσφατο blog συζητά το επίκαιρο θέμα της εικόνας του σώματος μας: αγαπώ και δέχομαι το σώμα μου. Η φίλη και ψυχολόγος Λίζα Μαυρομαρά συζητά με το Τζακ και τη Δρ Μπέτη πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν, να φροντίσουν και σέβονται το σώμα τους. 
 
https://jackndrbetty.com/el/agapo-kai-dechomai-to-soma-moy
 
Εικονογράφηση/επιμέλεια: Δρ Ιωάννα Νίξον 
 
Η Δρ. Ιωάννα Νίξον είναι Διευθύντρια Ογκολόγος στο Beatson West of Scotland Cancer Center, Γλασκόβη, Μ.Βρετανία. Εξειδικεύεται στη θεραπεία ασθενών με καρκίνο Κεφαλής-Τραχήλου, σαρκώματα μαλακών μορίων και οστών σε ενήλικες και εφήβους και όγκους GIST με χημειοθεραπεία, ανοσοθεραπεία, targeted therapy και ακτινοθεραπεία. Ασχολείται με θεραπεία εφήβων και νεαρών ενηλίκων. 
Είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde, πρόεδρος στη θεραπεία και φροντίδα ασθενών με σάρκωμα στη Σκωτία και πρόεδρος της ερευνητικής ομάδας NCRI στην επιδημιολογία και επιβίωση ασθενών με καρκίνο κεφαλής-τραχήλου και μέλος του Scottish Medicine Consortium για την έγκριση νέων φαρμάκων. Η έρευνά της στοχεύει στην βελτιστοποίηση θεραπειών, την κατανόηση των αναγκών των ασθενών από τη διάγνωση, θεραπεία, παρακολούθηση μετά τη θεραπεία και μείωση της τοξικότητας από την ακτινοθεραπεία.
Το 2018 έχει βραβευθεί για τη συνδρομή της στην πρόοδο θεραπείας ασθενών με καρκίνο από το Faculty Management and Leadership in Healthcare (FMLM) και η ομάδα της είναι υποψήφια για τα εθνικά βραβεία BMJ στην κατηγορία «καλύτερη ομάδα στη θεραπεία του καρκίνου 2020».
ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ
ΕΝΗΓΜΑ
Ενημερωτικό Πρόγραμμα για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ
Σκέφτομαι, Παρατηρώ, με Ασφάλεια Κυκλοφορώ
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ
πατήστε εδώ για πληροφορίες
© 2024 Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας All rights reserved
Το website δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Diageo
created by overron  |   incom cms  |   web promotion